Naslovna Вести Проглашење најуспешнијих атлетичара, тренера и клубова Београда

Проглашење најуспешнијих атлетичара, тренера и клубова Београда

126
0
PODELI

Извор: АСБ

Атлетски савез Београда уприличио је свечану доделу признања најуспешнијим атлетичарима и тренерима 2021. године у Скупштини града, а наш Атлетски клиб Црвена звезда проглашен је за најбољи у конкуренцији сениора, сениорки и пионира.

За неприкосновену годину и најбољег сениора проглашен је Армин Синанчевић. Најбољи бацач кугле Европе, по ранг листи и четвртопласирани на светској претходне године поставио је државне рекорде и у дворани са 21.25м и на отвореном са 21.88м, био финалиста Европског дворанског првенства у Торуњу и Олимпијских игара у Токију. Најбољи Европљанин у финалу Дијамантдке лиге, као трећепласирани.

Извор: АСБ

За ове спортске подухвате, подједнако је заслужан и његов тренер Драган Перић, који је проглашен за најбољег тренер у категорији сениора.

Извор: АСБ

Најуспешнији јуниор Београда, Богдан Видојковић добио је признање за постигнуте успехе на Европком и Светском јуниорком  првенству. Сјајне резултате остварио је у дисциплини 110м препоне. Успесима поред националних такмичења придодао је и вицешампионску титулу првака Балкана.

Извор:АСВ

На готово свим поменутим такмичењима наступила је и најбоља јуниорка, Тијана Јапунџић, изостао је једино наступ на Светском првенству, али је на првенству Балкана била шампионка у дисцлиплини 400м.  Тијана је суперионо започела годину и већ на почетну ње поставила јуниорки рекорд на 200м у дворани са 24.64 секунди које је чак 33 године држала Марина Филиповић.

Извор: АСБ

Признања за најуспешније тренере у конкуренцији јуниора отишла су у руке управо тренерима ова два атлетичара, Младен Гајић проглашен је за најбољег тренера јуниора, док је Мирјана Стојановић проглашена за најбољег тренера у конкуренцији јуниорки.

Извор: АСБ

За најбољег пионира града Београда проглашен је Михајло Киш за постигнуте успехе у готово свим спринтерским дисциплинама на потезу од 60 до 300 метара и у дворани и на отвореном.

Извор: АСВ

Праксу да уз најбоље атлетичаре по категоријама стоје и набољи тренери нашег клуба, тако је и за најбољег тренера пионира проглашен Љубиша Стевановић.

Извор: АСВ

Проглашени су и атлетски бисери за постигнуте резултате претходне године. 
Ива Шантић за бацање медицинске, Матеја Алексић за постигнуте успехе у скоку удаљ и Дуња Спасић за успехе у дисциплини 50м препоне.

Извор: АСБ

Честитамо свим атлетичарима и тренерима на признањима које су добили.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here