Naslovna Вести Дебитантске Олимпијске игре за Синанчевића

Дебитантске Олимпијске игре за Синанчевића

54
0
PODELI

Извор: Facebook/OKSrbije

Армин Синанчевић неизоставни је члан сваке смотре најбољих бацача кугле. Говото да не постоји финале протеклих година, а да он није учествовао. Последње и најважније за њега десило се ноћас. Своје име уписао је у листу финалиста Олимпијских игара у Токију и такмичење завршио као други Европљанин.

Први хитац од 20.89 метара наговештавао је много, али уз четири преступа и још једним исправним на 20.44 обезбедио му је седму позицију.

„Велико седмо место у најјачој могућој конкуренцији на Олимпијксим играма. Искрено велики успех, али нисам се осећао како би требало и нисам се осећао снажно, јер сам био максимално исцрпљен. Хвала Богу на свему, идемо даље“, објавио је Армин на свом Инстаграм профилу.

Још једно изузетно хинале бацања кугле, још једном нестварне даљине. Победу је однео Американац Рајан Краузер са 23.30, другопласирани је био Џо Ковач са 22.65, док је Томас Волш био бронзани са 22.47 метра.

Иако је и прошле године био на висини своје форме, која би му обезбедила учешће на играма, ове године је то потврдио државним и балканским рекордом на Првомајском митингу у Бару са даљином од 21.88 метром. Већ је тада било јасно да година успеха креће за њега.

Настављали су се митинзи на међународној сцени, али и учешћа на елитним митинзима Дијамантске лиге, прво у Дохи, граду за који га вежу лепа сећања. Управо на том стадиону учествовао је у финалу Светског првенства. Са њега је изашао као трећепласирани, иако је имао најдаљи хитац тога дана. Затим је уследио и митинг у Фиренци, где је био другопласирани. Сигурно је да је победа и на овим митинзима који окупљају само елиту атлетике врло близу.

Крупним словима Армин исписује историју дисциплине бацање кугле, а тек му је 24-та године, још много Олимпијада је пред њим, а ми се надамо да ће тандем Перић-Синанчевић пробити границу не само од 22, већ и од 23 метра.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here