Naslovna Вести БЕН ЏОНСОН И ЕНДИ ВЕРНОН НА ЗВЕЗДИНОМ СЕМИНАРУ

БЕН ЏОНСОН И ЕНДИ ВЕРНОН НА ЗВЕЗДИНОМ СЕМИНАРУ

447
0
PODELI

Са задовољством обавештавамо спортску и атлетску јавност да ће 06.03.2017. године у режији  атлетског клуба „Црвена звезда“ бити одржан спортско здравствени семинар под називом ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ. 

Предавачи на семинару биће Бен Џонсон (Ben Johnson), Енди Вернон (Andy Vernon ) и др Милан Милеуснић.

Теме:

Бенџамин Синклер „Бен“ Џонс: Bio SPEED програм – биомеханика, снага, брзина, убрзање, брзински издржљивост, исхрана, психолошки моменат и превенција повреде.

Андy Вернон (“Енди”): Тежишне одреднице тренинга за тркаче на средњим и дугим стазама

Др Милан Милеуснић: Лечење и рехабилитација спортских повреда

Теоријски део семинара биће одржан у просторијама медиа центра ФК „Црвена звезда“, опремљеног по свим стандардима за један овакав догађај. Нако теоријског дела семинара биће одржан и практични део који ће држати Бен Џонсон.

Кратке биографије предавача:


Ben-Johnson-300x184Бенџамин Синклер „Бен“ Џонсон
 је био канадски атлетичар, који је освојио две бронзане медаље на летњим олимпијским играма 1984. године у Лос Анђелесу и златне медаље на летњим олимпијским играма у Сеулу, која му је касније одузета. Након спортске каријере посветио се научном раду, као и борби против допинга у спорту. Идејни је творац Био Спид система тренажног процеса о коме ће предавати на семинару.

Andy-Vernon-picАндy Вернон (“Енди”) је британски тркач на средње и дуге стазе, специјализован у дисциплинама 5.000 метара и 10.000 метара. На Европском првенству у атлетици 2014. године у Цириху, Енди је освојио две медаље – сребро на 10.000м и бронзу на 5.000м. Учесник је последњих Олимпијских игара. Ендијев лични рекорд на 5.000м износи 13:11, а на 10.000м 27:42. Енди је тренанжно знање скупљао од највећих Британских и светских стручњака, а највише од Ника Бидеауа којем је сада тренер асистент, тренера који је у својој каријери тренирао Соњу Осаливен, Кети Фриман, Крега Мотрама, итд. Ендијеве терорије о тренингу средњих и дугих стаза представљају филозофију Melbourne track club, једног од највећих и најмодернијих бутика за производњу светских атлетских резултата на средњим и дугим стазама.

 

Др Милан Милеуснић

urlЗавршио је интернационалну школу интервентне кардиологије у Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици. Специјалистичке студије из области физикалне медицине и рехабилитације завршава у Београду.
Завршио је многе едукације из области ласеротерапије, кинезиологије, ортоотике; школу за примену Плателет-Рицх плазме у репараторној медицини и рехабилитацији у Интернационалном Институту у Ајндховену, Холандија. Завршио је обуку из интервентне ехосонографије мускулоскелетног система у Бечу. Shock Wave терапијом је почео да се бави 2004. године а пре годину дана је почео са интензивним увођењем СW терапије у свакодневној терапији у многим установама, заводима и клиникама у Србији, БиХ, Албанији и Македонији. На Међународном конгресу медицине спорта и спортских наука одржаном у Београду 2012. године, учествовао је као предавач. Члан је Америчког удружења физијатара од 2008. године, Фимса од 2010. године, Српске асоцијације физијатара од 2011. године и УМСС-а од пре пар дана. Директор је Центра за рехабилитацију и репараторну медицину СМА у Београду и стални консултант у Плазма Медикал Центру у Београду.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ И КОТИЗАЦИЈА

Пријављивање за семинар се врши преко е-маила seminar@akcrvenazvezda.rs 

Због великог интересовања број места ће бити ограничен.

Почетак семинара је планиран за 09:30 часова, прецизна сатница предавања ће бити објављена наредних дана.

Котизација:

Држављани Републике Србије: 5000 динара, на рачун 205-203715-43 Комерцијална банка, или 6000 динара уплатом на лицу места.

Страни држављани: 70е уплату извршити на девизни рачун код комерцијалне банке или 80е на лицу места.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here