Naslovna Вести САЛАШКИ ПРВАК БАЛКАНА, ТИРНАНИЋ ИЗБОРИЛА ВИЗУ ЗА ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ

САЛАШКИ ПРВАК БАЛКАНА, ТИРНАНИЋ ИЗБОРИЛА ВИЗУ ЗА ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ

49
0
PODELI

На балканским играма које су одржане у суботу 25.02. атлетичарке и атлетичари АК Црвена звезда остварили су запажене резултате. Укупно 9 наступа имали су Звездии репрезентативци на Балканијади и освојили 3 медаље.

Атлетичарка Црвене звезде Тамара Салашки освојила је златну медаљу у трци на 400 метара на Балканијади која је одржана у Комбанк арени у Београду.

Трку на 400 метара Тамара је завршила са резултатом 53.78 секунди што је било довољно за прво место.

Нисам задовољна трком, једва сам успела да се извучем од осталих такмичарки и дођем прва до циља. Надам се да ће на европском бити боље – изјавила је Салашки.

Друго медаљу за Црвену звезду освојио је Душан Макевић у трци на 3000м. У последњој трци пред европско првенство, Душан је дошао до трећег места на Балканском првенству резултатом 8:12.40. У овој трци злато је освојио Елзан Бибић коме је мало фалили да испуни норму за европско првенство.

макевић

Трећу звездину медаљу освојио је Марко Возаб у дисциплини 4х400м. Заједно са Стјепаном Бојанићем, Марком Јевремовићем и Иваном Марковићем штафета Србије је дошла до  места и резултата 3:18,10.

Иако је остала без медаље, Милана Тирнанић је имала разлог за славље после трке. Најбоље време ове сезоне у Србији донело је Милани визу за наступ на Европском првенству у београдској Арени.тирнанић (2)

Од звездиних атлетичара на балканијади су наступили још Ивана Петковић (60м пр), Јасмин Халили (вис), Страхоња Јованчевић (скок у даљ), Вукашин Зиројевић (троскок) и Марко Возаб (800м).

халили

Атлетичари Србије освојили су девет медаља, по четири златне и бронзане и једну сребрну. Испред је само Грчка са 12 освојених одличја, док је Турска освојила 8.

страхинја

Наредног викенда у Комбанк арени у Београду одржава се Европско атлетско првенство у дворани.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here