Naslovna Вести ИН МЕМОРИАМ – НЕВЕН РАНИЋ (1980-2024)

ИН МЕМОРИАМ – НЕВЕН РАНИЋ (1980-2024)

567
0
PODELI

Извор: АКЦЗ

Истакнути тренер и потпредседник атлетског клуба Црвена звезда Невен Ранић преминуо је у 44. години.

Сахрана ће се одржати у уторак 11. јуна на Новобежанијском гробљу. Опело почиње у 10 часова, а сахрана у 10:30 часова. 

Након консултација са колегама и новинарима, одлучили смо да се комеморација одржи после Европског првенства. Место, датум и време биће накнадно објављени. 

Невен је био тренер државих рекордера, учесника европских и светских првенстава, националних првака. Оставио је неизбрисив траг у клупској и српској атлетици. Поносно је носио епитет спринтерског тренера. Изнедрио је многе генерације успешних атлетичара и уникатних Звездаша. Кроз његов систем рада прошли су Милан Миленковић, Милена Милашевић, Јелена Суботић, Суад Гаши, Марко Јевремовић, Александра Стошић, Тамара Салашки, Ивана Петковић, Милана Тирнанић, Немања Булајић, Маја Ћирић, Ивана Огњановић, Василије Радивојша и многи други, али и до последњих са којима је успешно сарађивао, Тамара Вулетић и Ивана Ђурић која се тренутно налази на Европском првенству у Риму. 

Бескрајне су речи захвалности које се могу изговорити за то колики је допринос пружио Атлетском клубу Црвена звезда, како у тренерском тако и у интелектуалном аспекту. Несебично је делио далекосежно знање и увек проналазио исправан пут за све недоумице. 

Његова трка за живот трајала је пуних 20 година, био је неисцрпан извор снаге, позитивне енергије и размишљања. Никада није дозволио да му се на лицу види било какав проблем, већ га је красио препознатљив осмех како се може и видети на слици. 

Породици, пријатељима, бившим Невеновим атлетичарима изјављујемо најискреније саучешће. 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here