Naslovna Вести Црвена звезда помаже Лазару Ришару

Црвена звезда помаже Лазару Ришару

69
0
PODELI

Lazar-Risar-1Реч је о српском Форесту Гампу, момку који воли да трчи толико да је пре две године у ципелама (патике није имао) и излизаним панталонама, савладао полумаратон.

Скренуо је пажњу и медија на себе, али се од тада се у његовом животу практично ништа није променило, уколико се не рачуна то што је тада спавао у уџерици на католичком гробу, а сада као најстарије од 11 деце у шупи поред  ње.

И даље воли да трчи – у међувремену је савладао више од 30 дугопругашких трка.

Судбина овог сада 19–годишњака ганула је многе, па и људе у Атлетском клубу Црвена звезда.

Председник црвено–беле краљице спортова, Срђан Рашковић, каже:

– Желели бисмо да унесемо мало радости у Лазарев живот. Пошто воли атлетику, позвали смо га да о нашем трошку буде гост на Првенству Европе у кросу, које је у недељу у Београду. Дароваћемо му Звездину атлетску опрему: патике, тренерку, мајицу… Наведено је да је 180 висок и да носи број обуће 45, прави је атлета.

Позвали смо Лазара, који се силно обрадовао иницијативи:

– Звали су ме људи из Звезде да дођем у недељу у Београд. Пристао сам. Навијам за Звезду.

У понедељак ће, иначе, на Фејсбуку бити објављен и жиро рачун за помоћ Лазару Ришару, с основном идејом да му се обезбеди мањи стан, а један од оних који ће руководити акцијом јесте и отац Сава Николић, архијерејски намесник Српске православне цркве у Сомбору (Лазар није довољно оспособљен да брине о себи и реду око себе).

 

Текст преузет из спортског журнала

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here