Naslovna Вести Велика Звезда сија 75 година

Велика Звезда сија 75 година

182
0
PODELI

Извор: СД Црвена звезда

Спортско друштво Црвена звезда прославило је 75. рођендан. У друштву свих клубова и спортиста уручена су специјална признања и проглашени су најбољи у 2019. години.

Специјално признање уручено је Атлетском клубу Црвена звезда за постигнуте резултате у 2019. години. Освајањем осам екипних првенстава, међу којима је освајање Куп-а Србије у мушкој и женској конкуренцији, што је мало ком Звездином клубу икада пошло за руком.

Признање је генералном секретару Младену Гајићу уручио председник Надзорног обдора СД Црвена звезда, Миле Самарџић.

Извор: Приватна архива                                                      

За бронзану медаљу на дворанском првенству Европе у Глазгову, Страхињи Јованчевићу, уручено је такође специјално признање за постигнуте резултате у 2019. години. Страхиња је оборио државни рекорд стар 20 година. Скоком од 8.03 метара надмашио је претходни рекорд за један центиметар који је био у власништву Данијела Јахића.

„Јуче сам славио годину дана од тог прелепог догађаја када сам освојио европску медаљу, а ево баш данас велика Црвена звезда слави свој рођендан. Мени лично ово признање улива нову снагу и радост да се још више посветим атлетици. Даје ми мотивацију да опет урадим оно што сам успео пре тачно годину дана. Хвала Звезди и срећан јој рођендан још  много година“, пожелео је Страхиња.

Због Страхињиног одсуства на церемонији, признање је преузео његов отац и тренер Милорад Јованчевић, које је уручио потпредседник СД Црвена звезда Дејан Стаматовић.

Извор: Приватна архива

Награда за животно дело припала је Ненаду Стекићу. Петогодишњи европски рекордер проглашен је јединственим и најбољим атлетичарем Југославије и Србије. Признање је примила његова супруга Јасенка од председника Управног одбора СД Црвена звезда, Небојше Човића.

Извор: Приватна архива

Прослава 75. рођендана завшена је сечењем торте која је симболично тежила 75 килограма.

Извор: Приватна архива

Част нам је што су чланови Атлетског клуба Црвена звезда примили три специјална признања.

 

Аутор: Милош Марковић

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here