Naslovna Вести Бронзана Звезда на Балканским играма

Бронзана Звезда на Балканским играма

66
0
PODELI

Извор:Facebook/Türkiye Atletizm Federasyonu

На дворанским Балканским играма у Истанбулу од шест медаља које су освојили репрезентативци Србије, три бронзане медаље припале су атлетичарима АК Црвена звезда и то по једна у спринтерској, бацачкој и скакачкој дисциплини.

Милана Тирнанић је бронзану медаљу освојила у дисциплини 60 метара резултатом 7.40 секунди, поновивши прошлогодишњи успех.

Скоком од 7.79 метара, Страхиња Јованчевић заузео је треће место.

Армин Синанчевић је даљином од 19.77 метара такође завршио такмичење као трећепласирани.

Сужен број оних који су остварили норме и оних који су позвани да представљају репрезентацију Србије показао је да су и остали Звездини атлетичари били на врхунском нивоу и близу постоља.

Ања Лукић је са поновљеним успешним резулатом на 60 метара препоне била четврта са 8.30 секунди, док је Катарина Илић била деветопласирана на 400 метара са 55.46 секунди.

Истанбул куп

Турска атлетска федерација усталила је праксу да дан након Балканских игара организује Истанбул куп, који у категоризацији спада у Пермит митинге.

Армин Синанчевић био је бољи за више од пола метра него дан пре и са хитцем од 20.54 освоји друго место.

Ања Лукић је у идентичном времену завршила и трку на митингу са поновљених 8.30, али јој је то овога пута било довољно за бронзану медаљу. У дисциплини 60 метара наступила је и Ивана Петковић која је истрчала 8.49 секунди.

Милана Тирнанић је у квалификацијама трчала 7.48, а у финалу 7.45 секунди завршивши трку као петопласирана.

За већину атлетичара АК Црввена звезда ово је било последње такмичење пред 5. Serbia open indoor meeting, који се 27. фебруара одржава у Атлетској дворани на Бањици.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here