Naslovna Вести ЕП У ГЛАЗГОВУ: ЈОВАНЧЕВИЋ ПРВИ НАСТУПА, ТИРНАНИЋ У СУБОТУ

ЕП У ГЛАЗГОВУ: ЈОВАНЧЕВИЋ ПРВИ НАСТУПА, ТИРНАНИЋ У СУБОТУ

Европско дворанско првенство у Глазгову стартује сутра и траје до недеље, 3.марта. Први наступа Страхиња Јованчевић, Милана Тирнанић трчи у суботу.

94
0
PODELI

Европско дворанско првенство у Глазгову стартује сутра и траје до недеље, 3.марта. 

Десет репрезентативаца Србије (пет мушких и пет женских), а представници Црвене звезде су Страхиња Јованчевић (даљ) и Милана Тирнанић (60м).

Првог дана, у петак 1.марта у 11.03, Страхиња Јованчевић ће отворити првенство Европе када су у питању представници Србије у „Емирејтс“ дворани. Страхиња ће први наступ имати у квалификацијама. Финале је на програму у недељу, 3.марта у 12.35.

Пред пут у Глазгов Страхиња је о својим очекивањима причао за званичан сајт АСС. 

Глазгов ће за мене бити треће узастопно европско првенство, самим тим, сада сам и искуснији и зрелији, па због тога очекујем да ћу пружити добре скокове који ће успети да ме квалификују за финале. Значајна ствар је што идем на првенство са јако добрим самопоуздањем које сам стекао стабилним и далеким скоковима оствареним на Serbia Indoor Open митингу. Ту подршку коју сам осетио у Београду носићу са собом и у Глазгов, јер је она за мене заиста један прелепи мотив да скачем што даље„.

Другог дана, у суботу 2.марта у преподневном програму Милана Тирнанић ће трчати у квалификацијама са почетком у 12.15. Истог дана у поподневнин терминима на програму су и полуфинале (19.50) и финале (21.35). 

Милана је своје импресије пред старт ЕП у Глазгову изнела за званични сајт Атлетског савеза Србије.

Једва чекам да се такмичим, поготово што овог пута одлазим на европско с нормом. Стартне листе још увек нису изашле, али мени то уопште није од важности, у којој ћу групи бити. Моје је да дам све од себе. Тренутно је од 46 такмичарки мој резултат 30. Квалификације ће се одржати у суботу у 11.15, што је по нашем времену 12.15, а мени то скроз одговара с обзиром да иначе тренирамо у то доба дана. За пролаз у полуфинале је пре 2 године било потребно 7,46с, тако да ако такмичење буде и ове године на том нивоу, постоји велика шанса да трчим и у полуфиналу. Сматрам да сам још увек на нивоу личног резултата 7.36с. Одлазим на првенствено да уживам у трци, покушаћу да уђем у полуфинале и истрчим лични рекорд„.

Целокупни програм наступа репрезентативаца Србије можете погледати и преузети овде.

Пуно среће и нових рекорда желимо Страхињи, Милани и представницима Србије на предстојећем турниру.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here