Naslovna Вести ХАЛИЛИ ПРЕКО 2,14 НЕДЕЉКОВИЋ БАЦИО 18,33

ХАЛИЛИ ПРЕКО 2,14 НЕДЕЉКОВИЋ БАЦИО 18,33

794
0
PODELI

Одржан је још један новогодишњи митинг АК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА. 

Пред пуним тринама атлетске дворане, одржан је још један новогодишњи митинг АК „ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“. Више стотина спортиста свих узраста проверило је своју такмичарску форму пред нову сезону. Ове године учешће су узели такмичари свих узраста из Србије, Црне Горе, Бугарске , Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске…

Јасмин Халили Победио је у дисциплини скок у вис са прескочених 2.14м испред босанског такмичара Маида Речића (2.10м)и хрватског скакача Мрчић Фиипа који је прескочио 2.05м. Сва тројица су још увек јуниори. 

Програм је почео тркама на 1500м. У неизвесној трци победио је такмичар АШК „Темпо“  Иван Планко (3:59,85)  престигавши у последњем кругу словеначког тркача Рока Маркеља (4:01,044). Трећи је био Пендић Милош (КГЦ) резултатом 4:02,02. Занимљиво је да су оба првопласирана такмичара још увек јуниори, али су због конкуренције такмичили у сениорској категорији. Код јуниорки, побду је однела Мандић Николила АШК Темпо, друга је била Мохорич Сара – ТРИГЛАВ, Словенија А треће место је освојила Димић Тијана – АКЈ.

У Бацању кугле Вељко Недељковић је поново показао висок ниво форме бацивши последњи пут у каријери куглу од 6 килограма 18.33m. Такмичар АК „БОРАЦ“ из Бањалуке Новаковић Александар куглу од 7,260г бацио је 17,46м. Још један добар резултат постигли су „куглаши“. Млађи јуниор из Црве Горе Дробњак Ристо куглу од 5кг добацио је до сјајних 18.99м.

У дисциплини 60м најбољи резултат остварила је словеначка јуниорка Агата Жупин која је 60м истрчала за фантастичних 7,49 секунди, док су другопласирана и трећепласиране такмичарке биче Ања Лукић (НБГ) и Тамара Вулетић из Партизана 45.

Код Сениора победник на 60м је Новосађанин Милинков Петар, 2. место освојио је Кристијан Суботић из Црне Горе док је трећи Булајић Немања из Црвене звезде. У јуниорској конкуренцији најболји је био Јуре Гркман из Словеније резултатом 6,98с, испред Ковачевић Николе из Црвене звезде (7,20с) и Јурошевић Душана из земунске Младости  -7,29с.

У тркама сениорки на 200м прва три места освојиле су такмичерке Звезде Ивана Петковић, Марковић Виолета и Живић Милица.

Занимљиве су биле трке на 200м у свим категоријама. Сениор  је Булајић Немања из Звезда победио је у овој дисцилини, друго место је освојио Николић Милош из Шумадије, а треће такође звездин такмичар Владан Леу. Најбољи јуниори на 200м били су Кошир Ловро из Словеније (22,26с), 2,. место Грега Павловић из Словеније (22,78с) а трећи у овој фантастичној конкуренцији је Михајло Мандић из Црвене звзде (22,95с).

Код јуниорки победила је Ангела Илић Ронцелли из Црвене звезде, друга је Буквић Марија из Младости док је трећа Јакшић Милица из Новог Београда.

И у другим дисциплинама били је фантастичних резултата за овај такмичарски период. Такмичили су се сви узрасти у дисциплина скока мотком, скок у даљ, 600м, 800м…

Да српска атлетика има будућност, потврђују младе наде из категорија атлетских шола. Велики број деце узраста од 6 до 12 година такмичио се у дисциплинама 30м АШЦ, 40м АШБ и 50м, скок у вис и скок у даљ АША

Резултати такмичења можете преузети кликом на линк испод текста а ускоро ћемо објавити и велики број фотографија.

REZULTATI NOVOGODIŠNJ MITING

REZULTATI NOVOGODIŠNJI MITING ŠKOLE

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here