Naslovna Вести СВЕЧАНО ОТВОРЕН ТУНЕЛ

СВЕЧАНО ОТВОРЕН ТУНЕЛ

1293
0
PODELI

Атлетичари и тренери АК Црвена звезда данас су и званично добили реновирани атлетски тунел у ком ће тренирати током зимског периода. Свечаности је присуствовао велики број гостију међу којима су Генерални секретар асс Слободан Бранковић, Председник и Генерални секретар АСБ Јован Шурбатовић и Никола Пенић, почасни председник Клуба Олга Ацић, генерални секретар Спортског друштва Црвена звезда Игор Милојевић, Дане Корица, представнице Факултерта спорта и физичког васпитања,представници судијских организација, бивши и садашњи спортисти и бројни други гости и пријатељи Клуба…

У свом говору Председник Клуба Срђан Рашковић изјавио је да је реновирани атлетски тунел резултат рада свих спортиста, тренера, управе, спонзора, пријатеља и наравно медија који су пратили фазе његове израде и захвалио се фирмама које су помогле у изграднји стазе и реновиранју.

AK-Crvena-Zvezda-4

 

Почасни председник Клуба госпођа Олга Aцић изјавила је да је идућа година јубиларна, када се обележава 25 година од када су атлетичари Црвене звезде освојили Куп Шампиона, а атлетичарке дошле до сјајног другог места.

Милош Тодосијевић, капитен мушке екипе нагласио је да се у Клубу осећа нова, позитивна атмосфера и да се спортистима враћа осећај припадности Клубу који су претходним годинама изгубили.

„Тунел„ је званично отворен ревијалном трком звездиних млађих пионирки које представљају нове наде нашег клуба и нјегову будућност.

AK-Crvena-Zvezda-2-670x447

Након свечаног отварања, пријатењи Клуба су се упутили у просторије прес центра спортског друштва где је организован пригодан коктел а након тога пренос јубиларног новогодишнјег митинга.

На данашњем догађају свечано су проглашени и наши најуспешнији спортисти у 2013. Години.

Најуспешнија млађа пионирка је Андријана Ристић а Тамара Дамјановић и Андрија Димитријевић су најбољи пионири. Сања Ристовић и Марко Перић су најбољи млађи јуниори док су Александар Мрђеновић и Милена Драгуљевић најбоље старије јуниорке. На крају, најбољи сениор је Милан Ристић а сениорка наша државна рекордерка и финалисткиња светског првенства Татјана Јелача.

AK-Crvena-Zvezda-3-670x446

За најуспешнијег тренера проглашен је наш легендарни тренер Александар Обрадовић Бамби који је ове године резултатима његових атлетичара највише допринео укупном развоју Клуба.

Плакете су добили и тренери наших државних рекордера Исмаил Мачев (Државни рекорд Тамаре Дамјановић на 200м за пионирке), Александар Обрадовић Бамби (за држевни рекорд Сање Ристовић у седмобоју) и Драгиша Ђорђић (Државни рекорд Татјане Јелаче у бацању копља).

Захваљујемо се свима који су данас присуствовалу догађају и надамо се да ће нови бољи услови донети и још боље резултате наших атлетичара.

Након свега, у 14 часова почео је и новогодишњи митинг АК „Црвена звезда“ на ком се окупио велики број спортиста из Београда и Србије да први пут опробају нову, плаву стазу.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here