Naslovna Вести Државни рекорд Синанчевића на “Serbia Open-u“

Државни рекорд Синанчевића на “Serbia Open-u“

151
0
PODELI

Извор: Андрија Соковић (https://www.behance.net/gallery/114221815/Serbian-Open-Indoor-Meeting )

Армин Синанчевић поставио је нови дворански национали рекорд у бацању кугле на шестом „Serbia Open Indoor Meeting-u“ 21.25 метара, поправивши свој претходни рекорд за 12 центиметара.

Са непуних месец дана тренинга изашао је на Првенство Србије у дворани где је бацио 20.56 метара почетком фебруара, које је било увертира за Балканске игре у Истанбулу где је освојио злато са 20.63 метара.

Након такмичења Армин је изјавио да је и овај митинг био увертира за Првенство Европе у дворани које се за недељу дана одржава у Пољској. Овим хитцем Армин се тренутно позиционирао на десето место Светске ранг листе у бацању кугле.

Атлетски клуб Црвена звезда имао је и пет предстсвника у најкраћој спринтерској дисциплини на 60 метара.

Милана Тирнанић била је раме уз раме са најбржим спринтеркама Европе. У финалној трци била је трећепласирана са 7.38 секунди, док је у квалификацијама трчала 7.44.

Извор: Андрија Соковић

Друга Звездина представница на митингу била је Тамара Вулетић, које у квалификацијама истрчала 7.84 секунди.

У мушкој конкуренцији, Миодраг Тресовић истрчао је 6.98, Немања Булајић 7.07, док је Стефан Каљуш квалификациону трку завршио са 7.11 секунди.

Седме позиције у тркама на 400 метара заузели су Тијана Јапунџић са 56.19 секунди и Иван Марковић са 50.61.

За већину сениора ово је било последње такмичење у дворанској сезони, док Милану и Армина очекује круна сезоне. До борбе за личне рекорде и што бољи пласман на Европском првенству у дворани дели их још само недељу дана, довољно да се форма доведе до максмимума.

Њихов клуб жели им пуно успеха, и честита им на досадашњим наступима.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here