Naslovna Вести Храбра борба млађих јуниора и јуниорки на дворанском Првенству Србије

Храбра борба млађих јуниора и јуниорки на дворанском Првенству Србије

383
0
PODELI

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Првог дана такмичења на Првенству Србије за млађе јуниоре и јунирке Ксенија Зорановић окитила се сребрном медаљом на 60 метара. Ксенија је у финалу истрчала лични рекорд у времену 7.96 секунди.

Још две Звездине представнице биле су у финалној трци на 60 метара. Лена Милинковић била је четврта са 8.07, док је Ана Лазаревић била седмопласирана са резултатом 8.17 секунди.

У првобитној финалној трци на 60 метара Александар Мићић је био први са личним рекордом од 7.20 секунди, међутим судије су због нерегуларног старта одлучили да понове трку, па је Мићић у поновљеном финалу истрчао 7.30 секунди и заузео четврту позицију. 

“Разлог поновљеног старта је наводни звук пре пуцња који је чуо један од такмичара, иско су сви финалисти истрчали трку. Наком тога стиже одлука да се финална трка понавља, супротно атлетским правилима јер је одлука стартета неопозива, а он је пустио да се трка истрчи. Александара је погодило што је са личним рекордом био првак Србије на 60 метара, а неко му је то неосновано одузео, рекао је његов тренер Љубиша Стевановић.

Јована Милошевић била је четвртопласирана у трци на 400 метара са резултатом 1:00.72.

Звездине јуниорке биле су победнице штафете 4×200 метара у саставу Вања Дрча, Јована Милошевић, Милена Петровић и Ксенија Зорановић, а победничко време изосило је 1:44.23.

Јуниори су изгубили злато у штафети за само шест стотинки. Сребро су освојили Михајло Киш, Вукашин Недимовић, Милош Нисић и Матеја Сандић у времену 1:35.59.

Други дан Првенства Србије у дворани

Други дан сјајним насупима обрадовали су нас наши препонаши.

Прво је Ана Лазаревић тријумфовала у трци на 60 метара препоне са 8.74 секунди, што је њен лични рекорд.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Одмах потом је лични рекорд у истој дициплини истрчао и Сандић Матеја, који се окитио сребрном медаљом у времену 8.27 секунди.

Златну медаљу у скоку удаљ освојио је Александар Мићић. Он је до последње серије био другопласирани, али је успео да у последљој серији оствари победнички скок са даљином од 6.72 метара, што је био и његов лични рекорд.

Сребрну медаљу у дициплини 3000 метара освојила је Милица Томашевић са 10:37.71.

Бронзану медаљу у узбудљивој трци на 200 метара освојила је Јована Милошевић, која је ову деоницу истрчала са сјајних 25.83 секунди.

Мила Вукмировић била је трећепласирана у троскоку са 11.41 метара.

Шампионке Србије у штафети 4×400 метара биле су чланице Црвене звезде. Ана Лазаревић, Нађа Исаковић, Милена Петровић и Јована Милошевић су штафету истрчале за 4:00.30.

За само шест стотинки јуниори су и у штафети 4×400 истустили злато. Михајло Киш, Вукашин Недељковић, Матеја Сандић и Петар Андровић освојили су сребрну медаљу у времену3:40.76.

Незванични резлтати Првенства Србије за млађе јуниоре/ке у дворани

Nezvanični rezultati PS U18 u dvorani

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here