Naslovna Вести Државни рекорд Јапунџићеве, друго злато за Каљуша и Лазаревићева доминација на препонама

Државни рекорд Јапунџићеве, друго злато за Каљуша и Лазаревићева доминација на препонама

198
0
PODELI

Извор: АКЦЗ

Други дан Првенства Србије за старије јуниоре и јуниорке у дворани остаће упамћен по државном рекорду Тијане Јапунџић на 200 метара за ову категорију, који сада износи 24.60 секунди.

„Знала сам да сам спремна и само се чекао тренутак када ће се све склопити у једну одличну трку. Нисам могла да обуздам емоције када сам потрчала ка свом тренеру. Овај резултат нас подстиче да радимо још јаче за летњу сезону, јер ме очекују велика такмичења“, истакла је Тијана.

Претходна власница овог рекорда била је Марина Филиповић, која је 200 метара у дворани у Торину пре 32 године истрчала за 26.64 секунди.

Ана Лазаревић, нова је првакиња Србије у дисциплини 60 метара препоне.

Извор: АКЦЗ

„Нисам ни погледала у семафор када сам протрчала кроз циљ, само сам знала да сам прва и то ми је било довољно да будем пресрећна. Надам се да је ово само увертира за још боље резултате који ме очекују на 100 метара препоне“, рекла је Лазаревићева.

Још једна пуленка Љубише Стевановића била је на постољу за доделу медаља на 60 метара препоне. Јелена Ћоровић била је трећепласирана са резултатом 9.33 секунди.

Томашевић Милица окитила се бронзом на 3000 метара са 10:33.45.

Победничку штафету 4×400 метара за старије јуниорке чиниле су Ана Лазаревић, Милица Голубовић, Јована Милошевић и Тијана Јапунџић у времену 4:01.78.

Другим златом на Првенству Србије окитио се и Стефан Каљуш тријумфом на 200 метара. Победничко време износило је 22.41 секунди.

Извор: АКЦЗ

”На Првенству Србије никада се не зна шта може да се деси, поготово у спринту. Иако сам дошао са најбољим временом, очекивао сам јаке трке и јаку конкуренцију. Пласманом сам презадовољан, али резултатски не толико, поготово на 60 метара. Верујем да ће Балканијада бити права прилика да истрчим своју најбољу трку до сада”, нагласио је Каљуш.

Сребрну медаљу у дисциплини 60 метара препоне за старије јуниоре освојио је Богдан Видојковић са 8.44 секунди.

Честитамо свим атлетичарима и њиховим тренерима на постигнутим успесима.

Незваничне резултате целокупног такмичења можете погледати кликом на линк испод текста.

NEZVANIČNI REZULTATI- PS u dvorani U20

 

Аутор: Милош Марковић

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here