Naslovna Вести In memoriam – Александар Обрадовић Бамби

In memoriam – Александар Обрадовић Бамби

742
0
PODELI

Извор: Atlex

Александар Обрадовић Бамби преминуо је јутрос у 85. години.

Атлетски клуб Црвена звезда упућује најикреније саучешће породици Обрадовић.

Због епидемиолошке ситуације сахрана ће се одржати у оквиру породице у петак 20.11. на Новом гробљу у породичној гробници, на парцели 51. Комеморација поводом Бамбијевог одласка нажалост неће моћи да се одржи због прописаних мера.

Легендарни Бамби, био је најстарији тренер атлетског клуба. У својој вишедеценијској каријери изнедрио је и радио са бројним атлетичарима, који су постављали националне рекорде и били чланови репрезентације. Радио је са више од 3.500 деце, створио је 29 репрезентативаца и 16 државних рекордера.

Петар Вукићевић, Гордана Чотрић, Марина Дедић, Љиљана Савичин, Ненад Михајловић, Мика Новаковић, Јован Ђуровић, Јована Делић, Александра Ивановић, Весна Костић, Марко Ћосић, Бранка Јошић, Јелена Врховец, Радмила Вукашиновић, Дејан Недић, Стана и Сања Краварушић, Тања Бранковић, Нина Иванишевић, Љуба Мрђеновић, Никола Грубор, само су нека од имена које је Бамби тренирао.

Данас успешни тренери у својим каријерама, такође су прве атлетске кораке направили код Бамбија: Љиљана Савичин, Љубиша Стевановић, Дарко Шапић, Марина Мишић, Исидора Станисављевић, Оља Јоцић, Петар Вукућевић, Јован Ђуровић. 

Молимо све који нису пометуни у делу сарадње са Бамбијем да не замере, готово је немогуће побројати све његове пулене.

Човек несебичан у дељењу свог знања, животни педагог и тренер кога је цео атлетски свет обожавао оставља празнину у нашим срцима и сећања која ћемо памтити.

За рад у атлетици добио је највиша друштвена признања-Мајску награду Републике Србије, Октобарску награду Београда, Повељу и Златну значку Спортског друштва Црвена звезда и сада награду за животно дело.

Бамбио је био инжењер агрономије и радни век од 1962.године провео је у ПКБ-у на пословима управника плантаже, руководиоца производње и техничког директора.

Новим воћкама које је производио давао је имена по атлетичаркама које је тренирао. Тако су и настале чувене сорте бресква „Гоца“, по Гордани Чотрић, па нектарина „Марина“, по Марини Дедић, бресква „Нина“ по Нини Иванишевић, јабука „Сашка“ по Александри Гачевић, бресква „Луција“ по Луцији Пајић. Тако је Бамби на јединствен начин спојио своје две највеће љубави-атлетику и агрономију, дајући својеврстан нови живот својим најбољим атлетичаркама.

Бамби, срндаћ што прескаче балване, што је асоцирало Наду Симић и Миру Ракић са којима је некада тренирао и које су му дале тај надимак. У почетку га је то љутило, после га прихватио и тај надимак је остао заувек.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here