Naslovna Вести СТРАХИЊА ЈОВАНЧЕВИЋ ОСВОЈИО БРОНЗУ НА ЕП У ГЛАЗГОВУ!

СТРАХИЊА ЈОВАНЧЕВИЋ ОСВОЈИО БРОНЗУ НА ЕП У ГЛАЗГОВУ!

Страхиња Јованчевић је освојио бронзану медаљу на Европском дворанском првенству у Глазгову скок од 8,03м!

254
0
PODELI

Страхиња Јованчевић је освојио бронзану медаљу на Европском дворанском првенству у Глазгову скок од 8,03м!

После 39 година и легендарног Ненада Стекића, Србија има медаљу са ЕП у атлетици у дисциплини скок у даљ! Невероватан успех нашех Страхиње који је поставио и нови национални рекорд! Претходни рекорд у власништву Даниела Јахића био је стар 20 година (8,02м).

Страхиња је имао сјајну серију скокова, чак пет исправних и само један преступ. Иако је његов резултат био осми у финалу, он је успео да надмаши себе и скочи до европске бронзе. Скокови по серијама: 7.79м, 7.76м, 7.66м, X, 8.03м, 7.75м.

Већ након прве серије, Страхиња је обезбедио своје место у борби за медаљу. Пред пету серију, када је скочио најдаље, он је спао на пету позицију, што му је дало додатни ветар у леђа да скочи што даље. И у томе је успео. Летео је до новог државног рекорда и прве медаље за Србију на овом шампионату.

Заиста се осећам пресрећно. Не знам ни шта бих рекао…осим да сам свих ових година јако пуно веровао у себе, и ето, коначно се труд исплатио. Моје време тек сад долази и тек ћу правити велике ствари“, рекао је Страхиња.

Прво место заузео је Тентоглу Милтиадис из Грчке резултатом 8.38м, док је трећи био Нилсон Монтлер Тобијас из Шведске са 8.17м.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here