Naslovna Вести ЛИЧНИ РЕКОРДИ У БЕЧУ И БРАТИСЛАВИ

ЛИЧНИ РЕКОРДИ У БЕЧУ И БРАТИСЛАВИ

Традиционално велики број наших атлетичара у последњој суботи јануара такмичио се у Бечу на изузетно јаком митингу ''Indoor Track&Field Vienna'' у Ферy Дусика дворани, а затим и у Братислави на "ELAN Indoor" митингу.

58
0
PODELI

Традиционално велики број наших атлетичара у последњој суботи јануара такмичио се у Бечу на изузетно јаком митингу “Indoor Track&Field Vienna“ у Ферy Дусика дворани, а затим и у Братислави на „ELAN Indoor“ митингу.

Ове године виђено је доста личних рекорда. 13 Звездиних атлетичара учествовало је на престижном митингу у главном граду Аустрије, (26.јануар). 

На трци на 60м, у Б финалу, Немања Булајић истрчао је лични рекорд и први пут у каријери трку испод 7 секунди – 6,94с. У квалификацијама Филип Иштвановић је трчао 7,06с и био је први испод црте за улазак у Б финале. Никола Ковачевић је забележио резултат 7,14с што му је SB (други најбољи резултат), да би нешто касније на трци на 200м забележио резултат каријере, 22,64с.

У женској конкуренцији на 60м наступала је Милана Тирнанић. Она је прво у квалификацијама трчала 7,55с да би потом у финалу заузела 5. место са временом 7,59с.

У првој трци са препонама Ивана Петковић забележила је најбољи резултат: 8,38с, чиме је изједначила свој лични рекорд, док је Ања Лукић била нешто слабија, 8,52с. У финалу је виђен други сценарио. Ања Лукић је истрчала фантастичну трку, и на крају тик била иза победнице са 8,34с. Ивана Петковић је забележила резултат 8,43с.

Лични рекорд истрчала је и Дајана Петковић на 400м (59,42с), док су у техничким дисциплинама личне рекорде остварили: Сара Лукић, даљ (5,99м дворански рекорд), Вељко Недељковић, кугла (17,34) и Лука Велимировић, троскок (13,93).

У тркама на 400м у мушкој конкуренцији најбољи резултат од Звездиних представника остварио је Марко Јевремовић са 49,71с, док је Милош Марковић истрчао деоницу за 49,87с.

У тркачким дисциплинама учествовао је још Андрија Димитријевић у трци на 800м и забележио је време 2:06,90.

Sara Lukić

У престоници Словачке (27.јануар) учествовали су Ивана Петковић, Дајана Петковић, Филип Иштвановић, Немања Булајић, Милош Марковић и Никола Ковачевић.

Прва је наступила Ивана Петковић у трци на 60м са препонама. Однела је победу у својој квалификационој групи са резултатом 8,47с, али је отказала свој наступ у финалу због процене да су три трке у два дана довољне.

Након Иване, на ред су дошли и Звездини спринтери. После личног рекорда у Бечу, Немања Булајић је забележио SB и други пут је истрчао трку брже од 7 секунди, 6,98с.

Филип Иштвановић је успео после три године поново да истрчи трку бржу од 7 секунди, за идентичних 6,98с такође SB. Стотинке су одлучиле у Филипову корист који је завршио на првом месту.

И у финалу је Филип Иштвановић био испред са 7,00с (0,159с) док је Немања Булајић трку завршио са 7,01с.

Милош Марковић и Никола Ковачевић су се такмичили у дисцилипли 400м и обојица забележили личне рекорде. Милош је истрчао PB каријере – 49,70, а након њега је и Никола остварио PB – 52,83с.

На крају је наступила Дајана Петковић на 400м и остварила резултат од 59,92с.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here