Naslovna Вести У СЕЋАЊЕ – ИСМАИЛ МАКИ МАЧЕВ

У СЕЋАЊЕ – ИСМАИЛ МАКИ МАЧЕВ

270
0
PODELI

После дуге и тешке болести упокојио се легендарни четристометраш, члан најбрже беле штафете и тренер атлетског клуба „Црвена звезда“ – Исмаил Маки Мачев.

Са Црвеном звезом је био шампион Европе и победник Купа шампиона 1989. на пуној београдској Маракани.

Мачев је био вицешампион Медитерана 1987. у трци на 400 метара, а посебно се памти да је био члан најбрже беле штафете. На Светском првенству 1991. у Токију, штафета састављена од атлетичара београдских клубова освојила је четврто место резултатом 2:59,95, што је тада било најбоље време које икада забележила штафета састављена од атлетичара беле пути. Тај резултат био је рекорд старе Југославије и актуелни је рекорд Србије и Црне Горе. Исмаил је то остварио са Слободаном Бранковићем, Дејаном Јовковићем и Ненадом Ђуровићем.

Учествовао је на Светским, Европским првенствима и Олимпијским играма у Сеулу, а Црвена звезда, Атлетски савез Београда и Србије проглашавали су га неколико пута за најбољег тренера млађих категорија.

Маки је иза себе оставио супругу Вукицу, ћерке Дејану, Татјану и Тамару као и унуку и унука.

Комеморација поводом упокојења Исмаила Мачева ће се одржати у Медиа центру Фудбалског клуба Црвена звезда у среду 23.01. у 13 часова.

Исмаил Мачев ће бити сахрањен на гробљу у Врчину у четвртак 24.01. у 13 часова. Опело ће се почети у 12 часова. 

Део текста преузет са www.telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here